Les Receptes d'un confiter de Manresa del segle XIX / transcripció i estudi: Marc Torras ; Dolors Font i Marta González
Torras i Serra, MarcManresa : Centre d'Estudis del Bages, cop. 1994
59 p. : il. ; 24 * 17 cm (
Quaderns del Centre d'Estudis del Bages, 10)
Bibliografia.
ISBN 84-87618-21-9
La troballa d 'un manuscrit amb data de l'any 1844 a l'Arxiu Històric de la Ciutat (Manresa), obra d 'un confiter, en Josep Camps i Gibert, va donar lloc a la seva transcripció i estudi. Ara, amb motiu de lacelebració a Manresa del II Congrès Català de Cuina, en l'àmbit de secà, s'ha publicat i se n'han experimentat algunes receptes. Cal dir que aquesta obra es interessant des de diversos punts de vista. Primerament per conèixer de primera mà l'ofici i l'artesania dels confiters decimonònics a l'hora d'elaborar tota mena de productes: confits, melmelades, torrons, neules, caramels, licors, xarops... Pero tambe té interès des d'un enfocament lingüístic (el text es transcrit en l'ortografia original) i històric. I, enqualsevol cas, el llibre acompleix sobradament la tasca de divulgar un curiós document que deixa a tot amant de les singularitats històriques un bon gust de boca.(CEB).